کابل نسوز
کابل نسوز یکی از پرکاربردترین نوع کابل است که در موارد به خصوصی کاربرد دارد. توجه داشته باشید که کلمه نسوز در مورد این نوع کابلها به این معنی نیست که تحت هیچ شرایطی آتش نمیگیرد. منظور از نسوز بودن این است که قدرت مقاومت بالایی در مقابل حرارت و آتش دارد. انواع مختلفی از این نوع کابلها به بازار عرضه میشوند و این تنوع، گاهی موجب سردرگمی خریداران در انتخاب کابل مناسب و دلخواه خود میشود.
آشنا بودن با کارایی انواع کابل نسوز، به شما در انتخاب نوع مناسب این کابلها کمک میکند. به همین دلیل ارائه تعریفی دقیق و روشن از این نوع کابل بسیار مؤثر است. در یک تعریف دقیق از کابلهای نسوز میتوان گفت که آنها کابلهایی با مقاومت بالا در مقابل حرارت و آتش هستند و از نظر انتقال جریان در دمای بالا مشکلی در آنها وجود ندارد.
معمولاً این نوع سیم و کابلها در مکانهایی با حرارت بالا و با امکان بالای آتشسوزی استفاده میکنند تا احتمال حریق در این مکانها به حداقل برسد. کابلهای نسوز علاوه بر مقاومت در برابر آتش، در شرایط نامناسب جوی، اشعه ماورا بنفش، مواد شیمیایی و روغنها نیز مقاوم و قابل استفاده هستند. این کابل همانند بسیاری دیگر از کابلها دارای علامت اختصاری کابل نسوز است.
اما جنس این نوع کابلها از چیست؟ چه جنسی باعث مقاومت بالای آنها در برابر حرارت و آتش شده است؟ معمولاً جنس این کابلها از سیلیکون است و این یکی از مهمترین مشخصات کابل نسوز اعلام حریق است. دلیل کاربرد سیلیکون در کابلهای نسوز، ویژگیهای شگفتانگیزی است که در این ماده وجود دارد. البته درصد خالص سیلیکون به کار رفته در کابلهای نسوز از موارد مهم در تعیین ویژگیهای آن است.
برای دانلود کاتالوگ سیم و کابل نسوز سیلیکونی کلیک کنید
➖➖➖➖➖➖➖➖
دی کابل پاسارگاد تولید کننده انواع کابل سیلیکونی با برند سیلی دی با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت در بازار ایران
➖➖➖➖➖➖➖➖
کاربرد و ویژگی کابل نسوز
انواع ویژگی سیم و کابلهای نسوز در شناخت کاربردهای آن در صنایع مختلف تأثیر فراوانی دارند. به همین دلیل در این بخش برخی از مهمترین آنها را بیان میکنیم.
- از انتشار شعله پیشگیری میکنند.
- در برابر خورندگی مقاوم هستند.
- در برابر رطوبت بالا عایق هستند.
- در برابر تغییرات دمایی مقاوم هستند.
- فاقد گازهای سمی یا کشنده هالوژن هستند.
- خاصیت شکلپذیری بالا با حفظ پایداری دارند.
- از شیلد در ساختار سیم و کابل استفاده شده است.
- در برابر حریق در دمای 60- الی 250 سانتیگراد مقاوم هستند.
- در برابر اشعههای ماورا بنفش، مادونقرمز و گاما مقاوم هستند.
- برای استفاده در صنایع غذایی و پزشکی (رشد نکردن قارچ و باکتری در ماده سیلیکونی) مناسب هستند.
- کاربرد کابلهای نسوز برای حفظ و نگهداری عملکرد طبیعی دستگاههای مختلف در زمان حوادث غیرمترقبه و یا آتشسوزی در مکانهای حساس است. به همین دلیل استفاده از این کابلها خسارتهای جانی و مالی را کاهش میدهد و همچنین از ایجاد هزینههای اضافی جلوگیری میکند. کاربرد کلی کابلهای نسوز در کاربردهای ایمنی و اطفاء حریق در سیستمهای کنترل، سیستمهای حفاظتی و هشدار حریق، سیستمهای اعلام حریق و ارتباط صوتی و در مکانهایی است که میزان دمای بالایی دارد. سایر کاربردهای این کابل شامل موارد زیر است:
- صنایع فولادسازی
- صنایع پزشکی
- صنایع خودروسازی
- صنایع کشتیسازی
- هیترهای الکتریکی
- واگنهای راهآهن
- سیستمهای اعلام حریق
- صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و پالایشگاهی
- تمام صنایع با داشتن کورهها
- سیمکشی موجود در هواپیماها و صنایع مربوط با هوا و فضا
- استفاده در موتورها، ژنراتورها و ترانسفورماتورها
- طراحی تجهیزات آزمایشگاهی، اندازهگیری و کنترل
کابل نسوز شیلددار
امروزه به خاطر افزایش کاربرد سیم و کابلهای نسوز در صنایع مختلف انواع متفاوتی از این کابلها در بازار وجود دارد که تنوع زیاد آن باعث آسان شدن در انتخاب آن و بهکارگیری آن شده است. یکی از انواع این کابل ها، کابل نسوز شیلد دار است. کابلهای نسوز شیلددار از پرکاربردترین در بین سایر کابل هاست که در صنایع فراوانی کاربردهای بسیاری دارد. کابل نسوز شیلد دار کابلی است که از چند لایه محافظتی عایق تشکیل شده است.
درواقع این کابلها لایهلایه است که لایه شیلد بر بروی لایههای دیگر قرار میگیرد. راجب کاربرد این نوع کابل باید گفت که این کابلها برای محافظت از اطلاعات کابلها در برابر انواع نوسانات الکتریکی و مکانیکی طراحیشدهاند و این کاربرد یک از کاربردهای اصلی آن است. شیلد یا لایه محافظ در این نوع کابلها برای کاهش نویز سیگنالهای مختلف است که مانند یک قفس فاراده عمل میکند که موجبعدم دخالت این سیگنالها در داخل سیم میشود.
کابل نسوز شیلدار برای انتقال سیگنالهای دیجیتال و آنالوگ در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت بسیار بالای استفاده از شیلد در این نوع کابلها به اینگونه است که اگر در این نوع کابلها از این لایه محافظ استفاده نشود وقتیکه یک کابل در کنار کابلهای دیگر قرار گیرد، نمیتواند همه پارامترها را بهطور درست انتفال دهد و باعث خطا در سیگنالها میشود.
انواع کابل نسوز شیلد دار
در ساخت کابلهای نسوز شیلد دار معمولا از بافتهای مختلفی همچون بافت فلزی، فویلی، مارپیچی، نواری و ترکیبی استفاده میشود برخی از مهمترین این کابلها عبارتاند از:
✅ کابل کنترل
کابل کنترل که به آن کابل فرمان هم گفته میشود یک کابل چند رشتهای است که در صنعت برای انتقال دیتا و سیگنالهای دیجیتالی و آنالوگ استفاده میشود. یکی از ویژگیهای این کابل قابلیت انتقال سیگنالهای مختلف با ولتاژهای پایین است.
✅ کابل قدرت
یکی از کابلهایی که در صنعت امروزی مورداستفاده قرار میگیرد، کابل قدرت است. ویژگی جالب این کابل عبور ولتاژهای بالاتر از ۳۶۰۰۰ وات است. باتوجه به اینکه این کابلها در اندازههای مختلفی تولید میشود در موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال کابلهایی که کوچکتر است در برخی از دستگاهها و کابلهای بلند معمولاً در کارخانهها و ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد.
✅ کابل فشارقوی
کابلهای فشارقوی معمولاً به کابلهایی گفته میشود که میتوانند جریانهای بیش از ۳۰۰۰۰ وات را عبور دهند و بهطور کلی این کابلها برای انتقال انرژی الکتریکی در ولتاژهای بالا مورداستفاده قرار میگیرند.
✅ کابل ابزار دقیق
کابلهای ابزار دقیق از کابلهایی هستند که در سیستمهای کنترلی و پردازش داده به کاربرد میآیند. کابل ابزار دقیق در برابر نویز، تداخلات و تاثیر پذیری از کابلهای همجوار مقاوم است و این ویژگیها انتقال سیگنالها را در جهت کنترل سیستمهای الکتریکی و فرآیندهای مربوط به آن، امکانپذیر میسازد.
کاربرد کابل نسوز شیلد دارد
در این نوع کابلها معمولاً هزینه تولید افزایشیافته و به دلیل اضافه کردن شیلد وزن کابل بالاتر میرود. همانطور که در قبل هم اشاره شد دلیل استفاده نمودن از این نوع کابلهای شیلددار برای از بین بردن نویزها و جریانهای خارجی است.
جلوگیری از ایجاد میدان الکتریکی بن یک هادی با هادی دیگر
هنگامیکه در یک خط انتقال برق تعداد زیادی سیم نزدیک به هم و در کنار هم قرار گرفتهاند، جریان الکتریکی کابلها بر هم اثر میگذارند و باعث بوجود آوردن میدان الکتریکی میان کابلها میشوند؛ این میدان باعث اختلال در هدایتگری در داخل کابلهای میشود؛ بنابراین میتوان با استفاده نمودن یک شیلد یا لایه محافظ تا حدودی از این اثرات جلوگیری کرد.
مانع از فشار زیاد ولتاژ در بین هادیها
وظیفه شیلد در این کابلها جلوگیری از فشار زیاد میان هادیها است. این لایه یک رسانایی است که با کاهش و جذب شدت ولتاژ اضافی جریان را محکم و ثابت نگه میدارد.
به تعویق انداختن استهلاک کابلهایی که در لولههای فلزی و غیرفلزی قرار دارد
کابلهایی که در لولههای فلزی وجود دارد احتمالاً با گذشتن مدتی در اثر شرایط دمایی و رطوبتی فرسوده و آسیب میبیند. میتوان با استفاده از کابلهای شیلد دار در این لولهها باید به میزان، طول عمر کابلها را بالا برد. درواقع در این فضاها عمر کابلها افزایش خواهند یافت.
پیشگیری از انتقال ولتاژ در کابلهای فاقد شیلد به دلیل وجود لایههای مرطوب یا پوشیده از دوده و گریس و چربی
درجاهایی که میزان آلودگی منطقه بسیار بالا است. با گذشتن مدتی لایه از رطوبت و دوده یا روغن بر روی سطح کابل فاقد شیلد به وجود میآید. این ایراد یکی از دلیلهای اصلی انتقال ولتاژ در محیط اطراف است. میتوان با استفاده از کابلهای شیلددار میزان تشکل این لایهها را کاهش داد.
مزایا و معایب استفاده از کابل نسوز سیلیکونی
کابل نسوز سیلیکونی در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرند. این کابلها در صنایع پتروشیمی، سیستمهای اعلام و اطفای حریق، دکلهای نفتی، صنایع نظامی، مدارس، دانشگاهها و بسیاری دیگر از محیطها کاربرد دارند. در واقع دلیل این استفاده گسترده ویژگیها و مزایای فراوانی است که این نوع کابلها دارند. برخی از مزایای مهم این کابلها به شرح زیر است.
- کم دود بودن
- نارسایی الکتریسیته
- عدم رشد قارچ و باکتری
- مقاومت بالا در برابر برودت هوا
- عاری بودن از هرگونه گازهای اسیدی
- مقاومت در مقابل روغنها با وزن مولکولی زیاد
- مقاومت زیاد در برابر ولتاژهای بالای شدت جریان
- مقاومت بالا در رطوبت و محیطهای خشک
- تحمل دمای 60- درجه سانتیگراد تا 250+ درجه سانتیگراد
- انعطافپذیری بالا در مقاطع مختلف و حفظ پایداری جریان
با وجود تمام این مزایا، استفاده از سیم و کابلهای نسوز سیلیکونی دارای معایبی نیز هستند. با آنکه معایب این کابلها نسبت به مزایای آن بسیار کمتر بوده، اما شناخت این معایب میتواند در انتخاب مناسب و کارایی انواع کابلهای نسوز تأثیرگذار باشد. از مهمترین معایب کابلهای نسوز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- عدم بازیافت در محیط زیست
- قیمت بیشتر در برابر سیم و کابلهای پی وی سی
خرید و قیمت کابل نسوز
همانطور که پیش از این نیز گفته شد، انواع مختلفی از کابل نسوز در بازار موجود است. هر یک از انواع گفته شده در جای بهخصوصی کاربرد دارند. اما به هنگام خرید این نوع کابلها باید نکاتی در نظر گرفته شود. توجه به این نکات تأثیر زیادی در انتخاب کابل مناسب دارد. برخی از این نکات در زیر بیان شده است.
قیمت یکی از مولفههای مهم و تاثیرگذار در خرید محصول مورد نظر است و کابلهای نسوز نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به همین دلیل بررسی قیمت کابل نسوز سیلیکونی از اهمیت بالایی برخوردار است. برای محصولاتی مانند سیم و کابل نمیتوان مبلغ مشخصی در نظر گرفت، زیرا عوامل مختلفی در تعیین قیمت سیم و کابل دخیل هستند.
در واقع عامل مهم در تعیین قیمت سیم و کابلها مواد استفاده شده در آنها است. هر چقدر که خلوص این مواد بیشتر باشد قیمت محصول نیز افزایش خواهد یافت. برخی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر قیمت کابلهای نسوز شامل درصد خلوص پوشش سیلیکونی، شیلددار بودن یا نبودن کابل، نوع شیلد، نوع عایق، سطح مقطع، برند تولیدکننده کابل و … میشوند:
- نوع بستهبندی
- بررسی رنگ روکش
- انتخاب میزان جریان مورد نیاز
- بررسی سطح مقطع مورد نیاز
- بررسی حداکثر دمای لحظهای
- بررسی مواد سازنده عایق و روکش
- مشخص نمودن سطح ولتاژ عایقی
- در نظر گرفتن شرایط محیطی و محل نصب
- بررسی کردن میزان حرارت روکش سیم و کابل در مدت طولانی
کابل نسوز سیلی دی
سیلی دی یک برند معتبر تولیدکننده و عرضهکننده مستقیم کابلهای نسوز در بازار ایران با قیمتی رقابتی و مناسب است. این برند محصولات مهم و کاربردی همچون کابل اعلام حریق، کابل هالوژن فری، کابل مقاوم در برابر حرارت و بسیاری دیگر از سیم و کابل را تولید میکند.
سیلی دی دارای گواهینامه ISO 9001 از دی کیو اس آلمان و CE اروپا است. همچنین تأییدیه مرکز پژوهشی متالورژی رازی را دریافت کرده است. برند سیلی دی عضو انجمن صنفی سیم و کابل بوده و لیست قیمت و خدمات ثبت سفارش تلفنی و آنلاین را به مشتریان خود ارائه میدهد.
کابلهای نسوز با برند سیلی دی به شکل عمده تولید میشوند و انواع سیم و کابل تولیدی این برند، 1 سال ضمانت دارند. شرکت تولیدی سیلی دی با فناوری روز دنیا همگام بوده و در سطح شرکتهای معتبر جهان فعالیت تولیدی خود را ادامه میدهد. این شرکت توانسته در سطح استاندارد محصولات خود را به تولید انبوه برساند. همچنین در راستای تأمین نیاز صنعت برق کشور و با هدف خودکفایی در تولید سیم نسوز سیلیکونی فعالیت میکند.
سیلی دی بهواسطه استفاده از دستاوردهای علمی و با تکیه بر ظرفیتهای بومی برای رشد کیفیت محصولات در سطح استانداردهای بینالمللی تلاش میکند. این شرکت توانسته پاسخگوی نیازهای مختلف در صنایع گوناگون در سراسر کشور باشد و از این رو وابستگی به تولید سیم و کابلهای خارجی را تا حدودی کاهش داده و به اقتصاد کشور کمک میکند.
آپدیت شده در 1403/06/01
لینک کوتاه شده صفحه : https://b2n.ir/x58408